När hunden kostar.

Publicerat: 14 juli, 2022 i Uncategorized

Det är inte bara fyra ben och ovillkorlig kärlek som benämner en hund. De ska skötas och vara en del av familjen till kostnader som ofta överstiger det tänkta när de landar som valp i familjen.

Foder, leksaker, vetrinärbesök för sprutor och röntgen. Dessutom tillkommer kostnader för uppätna skor, gnagda möbler och diverse tuggben de älskar.

Faror finns överallt i naturen som ställer till obehag om det vill sig illa. Svaga isar och bergsformationer som kan skada.

Försäkringar finns som kostar skjortan. Försäkrad för 80 000:- till en kostnad av dryga 600kr/månaden. Veterinärernas fria prissättning vilket gör en lukrativ bransch att bedriva och skapar hål i ekonomin för de som av hållits sig från att försäkra sin vän.

Ett bett av en huggorm och det behövs sjukhusvård. 14-18000kr/dygn för inläggning och medicinering. Tillkommer ca 13000kr för serum. 1600 kr i självrisk och 15% av kostnaden är det vanliga.

Vår hund blev biten av huggorm. Två nätter på djursjukhus ger ytterligare hål i börsen. Men vad gör vi inte för att behålla en familjemedlem som ger så mycket tillbaka av kärlek. Hundar är inte billiga i längden men en livsstil som är svår att mäta. //Remington56

Lämna en kommentar